Zaterdag 10 september Programma deelnemers Zaterdag 10 september
Zaterdag 10 september Programma deelnemers Zaterdag 10 september

Atlas theater

Presentatie: Buddy Vedder

Assepoester leest voor uit een groot boek van 2 bij 2 meter. De kinderen hangen aan haar lippen! 

Let op: deze voorleessessies vinden plaats op het Kidsplein.

Deze muzikant en componist is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene met zijn mooie liedjes.

Plezier, energie en muzikaliteit bij elk live-optreden. Je kent ze o.a. van de hit Sky on Fire. 

De Nederlandse rapper scoorde zelf grote hits en neemt ons mee in de geschiedenis van de hiphop. Met DJ TLM!

Brede school emmen

De Brede School staat op het festival met kunstenaar Melanie Banis en haar stempelpaleis. Druk met je zelfgemaakte stempel, op stof, je eigen feest vlag en hang het in de wind te drogen. Kom je langs?  

CBK Emmen

Community art & Kidsplein

Een kubus van 2,5 m x 2,5 m wordt beplakt door kunstenaars en bezoekers van het festival met ‘Wheatpaste’, oftewel aanplakkunst. Op het plein voor CBK Rensenpark kun je aan lange tafels een ontwerp maken in gemengde technieken. Je kunt je laten fotograferen en de foto bewerken om dit gebruiken in het kunstwerk. De beelden die je maakt worden ter plekke uitvergroot en uitgeknipt. Vervolgens plak je jouw aanplakkunst op de kubus.

Tijdens de workshop klei gaan kinderen onder begeleiding van een beeldend kunstenaar aan de slag met echte klei. 

De Nachtwacht van Emmen

In de Savannestal is een prachtige replica van de Nachtwacht te bewonderen. Ook zijn er 35 nageschilderde zelfportretten van Vincent van Gogh te bewonderen en andere bekende werken van Rembrandt en Van Gogh.

Tevens kun je zien hoe een nieuw groot spektakelstuk, ‘de Legende van Rembrandt’, stapje voor stapje groeit. Alles is en wordt geschilderd door amateur kunstschilders.

EMMEN Escapes

Op het festival laat het team van Emmen Escapes zien wat zij het leukste vindt: puzzelen!

Er zijn XXL puzzels voor kinderen en er wordt een interactief kunstwerk gebouwd.

Daarnaast kun je een uniek kijkje achter de schermen nemen. 

Facet

Kidsprogramma

‘Rinkel en Saar naar de zee’.
Samen zingen, klappen en bewegen op muziek met het interactieve muzikale verhaal van Mizzemos. Een zomers avontuur met handpoppen Rinkel en Saar. Vandaag gaan we naar de zee. Ga je met ons mee?

 

Nijntje komt op bezoek! Samen met dansjuf Kimberley gaan we heerlijk dansen met nijntje. Je kunt natuurlijk ook op de foto met nijntje!

Dromendans verzorgt op spelenderwijs yoga-danslessen voor peuters en kleuters aan de hand van bekende prentenboeken.

Hoe mooi is het wanneer een kind in de wereld van het prentenboek kan stappen en met muziek, yoga- en dansbewegingen het verhaal zelf ervaart?

Jongerenprogramma

Samen een groot schilderwerk maken. Het thema is Fabel en Fantasy. De workshop is onder begeleiding van Marieke Pallade. Of je jezelf nu creatief vindt of helemaal niet, iedereen is welkom!

Droom je van je eigen boek, filmserie of film? Dan is dit de workshop voor jou! Marieke Pallade helpt je om jouw idee om te zetten naar actie. En samen een begin te maken of om een idee te bedenken.

 

Kom langs de MAAKKAR en de IDEEËNMUUR van STROOMlab. Kom langs en snij, knip, 3D tekenen, schilderen en programmeer erop los!

Silent disco’s zijn méér dan alleen leuk. Als je danst met een koptelefoon ga je namelijk uit je bol met je mede-dansers. 

Volwassenprogramma

Een inspirerende, grappige en verbazingwekkende artiest. Kevin was onlangs op tour met de show van Hans Klok. Zijn slogan is ‘making the invisible, visibly funny’.
Laat je door zijn voorstellingen verrassen en verwonderen.

LET OP: De voorstellingen vinden plaats bij de schommel in de speeltuin. 

Tijdens het Uitfestival gaat Ferry op een ludieke manier het gesprek aan met bezoekers. Laat je verrassen door zijn snelle manier van improviseren met tekst!

Op het eiland tegenover het Rensentheater is het Ontmoetingsplein, daar zijn altijd mensen van Facet te vinden. En die gaan graag met je in gesprek over wat jij vindt wat we voor de inwoners van Emmen kunnen betekenen.

 

Wil je graag een tekening van jezelf? Binnen 10 minuten tekent deze kunstenaar een vrolijk portret!  Deze activiteit is voor jong en oud!

Doorlopend, met af en toe een pauze.

Filmhuis emmen

Films kijken binnen bij Loods13: een doorlopend programma van korte films – kleur en zwartwit, echt en animatie, grappig en grimmig, ontroerend en ontzettend. Ga zitten en laat je verrassen!

Blauwe busje: Filmpjes maken in de bus: kies je attributen en speel je eigen filmscène. Word jij nu eindelijk ontdekt? Ontdek of de camera van jou houdt! 

Filosofiecafe Emmen

Groene busje

Filosofisch Spreekuur.
Deel je gedachten met Margit.

Het filosofiecafé Emmen organiseert elk kwartaal een middag of avond met lezingen van vooraanstaande filosofen op het Rensenpark in Theaterschool Loods13.

Rensentheater Emmen

Muziek

Blaas of Glory komt naar het Uitfestival! 
Deze wereldberoemde rockfanfare blaast overal het dak eraf. Daarom zullen ze met mooi weer spelen op het terras van het Rensentheater! 

Maar als het slecht weer is wordt er uitgeweken naar het Rensentheater. Daarvoor kun je al een plekje reserveren. Je betaalt hiervoor 12,50 borg, zodat zij zeker weten dat je komt. Mocht het dan binnen zijn door slecht weer, dan zitten ze niet met lege stoelen. Dat zou zonde zijn! Als je geweest bent, krijg je het bedrag retour.

Maak al dansend je eigen audiovisuele kunstwerk. (Facet)

Live comedy music Night

Een jongeman die met de gitaar in de hand zijn liedjes speelt, dat is wat je ziet wanneer je Jason Staal op je podium hebt staan. Wat je hoort is even wat anders: een kick van Nederlandse taal, gevat en grappig.

Mark Kiers is een singer-songwriter die vooral schrijft over eigen ervaringen uit zijn levensloop. Zijn voorkeur gaat uit naar Engelstalig liedjes, maar ook in het Drents laat hij zijn gevoel spreken. Zijn voorbeelden zijn John Fogerty, Johnny Cash en Stevie Ray Vaughan.

Rene Hage gaat helemaal op in de muziek. Deze jonge muzikant timmert hard aan de weg.

Tim Klaver post elke zondag een nieuwe cover van de bekendste en meest uitlopende liedjes op zijn insta. Hij was jarenlang de frontman van een van Emmen’s beste bands.

Loods13

Woordkunst

Op het UitFestival kun je kijken of toneelspelen ook iets voor jou is! Daarnaast kan je doorlopend je eigen woordkunst maken met spoken word kunstenaar Femke Torensma.

SGKC Grote Kerk

Koormuziek van hoog niveau met een transparante en lichtvoetige koorklank

Genieten van jazzstandards en kalme luisterliedjes. 

Justin Ripassa is een popartiest/singer-songwriter uit Emmen. Justin heeft vier singles uitgebracht die actief meedraaien op Nederlandse nationale radio NPO en MTV Azië. 

Het doel van het Toonkunstkoor is het uitvoeren van klassieke koorwerken van bekende en minder bekende componisten voor een zo breed mogelijk publiek.

THE BAKE SHOP

Wat ontstond als een experiment, is geëscaleerd tot een duo met harp, zang en elektronica zoals je nog nooit eerder hebt gehoord. Ça va bien bestaat uit Sara van den Brink op de harp en Fabiënne Schadee als vocaliste. Ze schrijven Nederlandstalige alternatieve pop, waarbij onderwerpen en gevoelens uit het dagelijkse leven centraal staan.

Hun nummers laten ze live horen met loopstations, waarmee harp en zang een volledige band vormen. De harp wordt hiermee uit zijn klassieke context getrokken en in een ander daglicht gezet. Sara en Fabiënne studeren beiden aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, maar volgen beiden een andere richting, namelijk klassieke en lichte muziek. Dit zorgt ervoor dat ze als duo een verfrissende kijk op muziek hebben.

Ça va bien is een jonge en vernieuwende act, die je zeker niet wilt missen.

From//October is ontstaan in begin 2020 onder leiding van Dion Tiktak. Samen met producer//(bas)gitarist Lennard Steiginga maken ze een zachtmoedige mix van lofi en nostalgische, dromerige indie Pop. Live wordt de band versterkt door gitarist Erik-Jan Meerholz die er voor zorgt dat de band ook live hun gewenste sound behoudt.

Met een Doe-het-zelf aanpak worden de songs geschreven, opgenomen & gemixed in de slaapkamers. Er wordt geschreven over onderwerpen als: jeugherinneringen, dromen, vriendschappen & liefde. Dit gecombineerd met zachte vocalen maakt dat de sound een nostalgische sfeer krijgt die je terugbrengt naar je eigen herinneringen en ervaringen in het leven. Onderwerpen die voor ieder individu verschillende emoties opwekken.

Dylan ”Dylamic” is een veelzijdig engelstalig rapper uit Gasselternijveen. Zo wisselt hij nummers met trap invloeden die gepaard gaan met enige bravoure af, met ingetogen meer persoonlijke traditionele hiphop in verhalende style. Al van jongs af aan is Dylamic bezig met de taal en het dichten zijn onuitputtelijke passie hiervoor zorgt voor een diverse catalogus.

De achtkoppige band Primaat blaast een combinatie van beukende beats, funky blazers, en vlijmscherpe Nederlandstalige raps jouw kant op! Opgericht tijdens Corona door rusteloze apen rondom de community Colored Monkeys. Ze hebben pas een paar shows op de teller, maar staan nu al garant voor een avond lang springen. Opzwepend, hard en beestachtig lekker!

Vanaf 17.00 uur draait DJ Thyrza tot 20.30 uur.

Thyrza Postma is een 21-jarige DJ & Producer uit Assen